Kindvriendelijke stedentrip in Europa: 3 tips!

Misschien herinner je je nog de uitspraken van familie en vrienden toen je voor het eerst in verwachting was. “Gefeliciteerd, nu zal er van al dat reizen wel niets meer komen!” Een welbekende uitspraak. Met kinderen reis je minder snel. Althans, dat is het idee. In de praktijk zien we echter vaak dat kinderen zich juist heel goed kunnen acclimatiseren. Soms zelfs nog beter dan wijzelf. Een jetlag is doorgaans geen probleem en ze kunnen heel eenvoudig hun dagelijkse ritme omgooien en meegaan in de vakantieflow. Zeker als ze dit van jongs af aan gewend zijn. Voor de echte avonturiers onder ons is dit natuurlijk fantastisch om horen.

Dit neemt echter niet weg dat je met name die eerste jaren wel een beetje op de bestemming kunt letten. De ene plaats is nou eenmaal kindvriendelijker dan de ander. Willen jullie op stedentrip binnen Europa met de kinderen? Dan zijn er waarschijnlijk meer mogelijkheden dan je denkt. Wij hebben de drie meest geliefde kindvriendelijke steden binnen Europa op een rijtje gezet.

1.      Antwerpen met kinderen

Antwerpen is een prachtige kindvriendelijke stad. Het grote voordeel is ook nog eens dat deze vanaf Nederland heel goed te bereiken is. Met de auto ben je er eigenlijk zo. Houd er wel rekening mee dat het op de wegen van en naar Antwerpen meestal erg druk is. Je kunt er ook voor kiezen om met de trein te gaan. Afhankelijk van de plaats waar je opstapt, kan je er dan al binnen ongeveer anderhalf uur zijn. Bovendien is dit al een hele belevenis voor je kind. Dit is dan ook een prima keuze wanneer je je kind langzaam wil laten wennen aan het reizen. Ga op zoek naar een familiekamer Antwerpen en ga samen op zoek naar de mooiste plekjes. En geloof ons als we zeggen dat er genoeg te beleven is voor het hele gezin.

De beste bezienswaardigheid is natuurlijk met stipt op nummer één de Zoo van Antwerpen. Dit is een zeer grote dierentuin. Bovendien is hij erg gemoderniseerd. Er is de afgelopen veel gewerkt aan de verblijven en de algehele omgeving. De dierentuin is met het openbaar vervoer heel goed te bereiken.

Zijn jullie kinderen echte fans van studio 100? Dan mag een bezoekje aan Plopsaland ook zeker niet ontbreken. Hier ontmoeten ze hun favoriete televisiehelden.

2.      Berlijn: de kindvriendelijkste stad van Europa

Ook Berlijn mag in dit lijstje zeker niet ontbreken. Dit wordt namelijk ook wel de meest kindvriendelijke stad binnen Europa genoemd. Het is ook nog eens heel eenvoudig te bereiken vanaf ons land. Er zijn talloze kinderactiviteiten in Berlijn te vinden. Zij zullen zich geen seconde vervelen.

Wat dacht je bijvoorbeeld aan een bezoekje aan Legoland of de oudste dierentuin van Duitsland? Daarnaast zijn er door de hele stad genoeg speeltuinen en andere bezienswaardigheden te vinden. Kortom: genoeg te doen voor zowel jong als oud.

3.      Gewoon lekker in Amsterdam

Zijn je kinderen nog erg jong of wil je eerst eens proberen hoe het gaat om een drukke stad te bezoeken? Dan is dit een heel goed idee. Zeker als ze drukte en veel activiteiten op een dag niet gewend zijn. En dan kan je prima naar onze hoofdstad afreizen. In Amsterdam is voor jong en oud genoeg te beleven. Huur een bakfiets en maak een prachtige fietstocht, terwijl je ondertussen bij enkele bezienswaardigheden stopt. Heel veel meer is niet nodig.

Written by
RvE