Tips voor een vliegvakantie naar Athene in Griekenland

Griekenland is een heerlijk en veelzijdig vakantieland aan de Middellandse Zee, in het zuidoosten van Europa. Tot het land behoren vele eilandjes welke gezamenlijk ongeveer 20% van het landoppervlak vormen. Griekeland staat voornamelijk bekend om haar rijke historie waar het land nog vele schitterende bezienswaardigheden aan over heeft gehouden. Zo is de hoofdstad Athene een groot openluchtmuseum met haar vele restanten uit de Griekse en Romeinse oudheid. Daarnaast is een vliegvakantie naar Griekenland erg populair vanwege haar prachtige natuur. De diverse nationale parken en de vele eilanden in combinatie met de prachtige stranden zijn enorm onder de toeristen.

Top-10 bezienswaardigheden Athene

Ga je naar Griekenland? Dan is een bezoek aan hoofdstad Athene een absolute must. Hieronder delen we de top-10 hotspots van Athene die je zeker niet mag missen.

  1. Metropolis Kathedraal

De Metropolis Kathedraal is de zetel van de bisschop en de grootste kerk van Athene. De bouw van de kerk begon in 1842 en nam twintig jaar in beslag. De kathedraal werd ontwerpen door Theophilus Hansen maar werd later door verschillende bouwmeesters overgenomen.

  1. Kathedraal St. Dionysius

De Katholieke Sint Dionysius kathedraal staat op de hoek van de Elefheriou Venizelou (Panepistimíou) en de omirou straat. De kerk is gewijd aan Sint Dionysius Areopagistis en ontwerpen door Leo von Klenze in 1844.

  1. Theater van Dionysos

Theater van Dionysos ligt op de zuidelijke helling aan de voet van de Akropolis. Dit theater is het oudste theater van Europa en is gebouwd in verschillende fasen vanaf de 6e eeuw voor Christus. Tegenwoordig is het theater een ruïne en worden er ook geen voorstellingen meer georganiseerd.

  1. Lykavittos

De Lykavittos is een 277 meter hoge heuvel in Athene die hoog boven de stad uit torent. Deze heuvel is ook hoger dan de Akropolis die ‘slechts’ 156 meter hoog is. De Lykavittos is dan ook voornamelijk populair vanwege het schitterende uitzicht.

  1. Ruïnes Olympieion

De Ruïnes Olympieion zijn de resten van de Tempel van Zeus, koning van de Olympische goden. Aan de Tempel is eeuwenlang gewerkt en uiteindelijk afgerond in de 2e eeuw onder het bewind van de Romeinse keizer Hadrianus.

  1. Eleftheríou Venizélou (Panepistimíou)

De drukke laan Eleftheríou Venizélou loopt in zuidoostelijke richting van Omónia naar het Syntagmaplein. Aan de laan staan een aantal historische gebouwen in neo-klassieke stijl.

  1. Pláka

Pláka is een erg gezellige wijk in Athene, gelegen tussen de heuvel Akropolis en de Tempel van Zeus. De oude volkswijk is erg populair onder de toeristen maar de sfeer is nog steeds authentiek, mede door de kleine kronkelige straatjes met Akropolis op de achtergrond.

  1. Agora van Athene

De Agora was in het Oude Griekenland het grootste marktplein in Athene. Echter, aan dit centraal gelegen plein lagen ook veel overheidsgebouwen en heiligdommen. Op de Agora werd recht gesproken, vonden politieke vergaderingen plaats en het was een belangrijke ontmoetingsplek.

  1. Parthenon op de Akropolis

Akropolis is de 156 meter hoge tafelberg die hoog boven Athene uitsteekt en betekend ‘bovenstad’. Het Parthenon staat trots op de top en is vanuit vrijwel heel de stad te zien. De tempel werd gebouwd tussen 447 en 438 v. Chr. en is gewijd aan Athena Parthenos, de beschermgodin van de stad.

  1. Poort van Hadrianus

De Poort van Hadrianus is een Romeinse triomfboog met bovenop een Griekse zuilengalerij. De monumentale poort is 18 meter hoog en werd gebouwd in 132 na Christus in opdracht van de Romeinse keizer Hadrianus.

Written by
RvE